Candidate Fitness – recrutezi cei mai buni candidați

În toată experiența ta de om de resurse umane ajungi să conștientizezi cât de important este să prioritizezi timpul când ai foarte multe CV-uri adunate. Îți dai seama că în acest moment este foarte util să ai în minte criteriile de selecție, astfel încât procesul să meargă mai repede, însă, ce faci când ai atât de multe aplicații și nu știi de unde să începi? Cred că ești conștient că atunci când ai de facut mai multe task-uri, vin altele care trebuie foarte bine gândite și prioritizate, deoarece trebuie să le livrezi ieri (cum e vorba actuală în multinaționale).

Astăzi am verificat platforma e-jobs unde am descoperit o noutate a momentului și anume: Aplicația Candidate Fitness.

Capture

Dacă atunci când auzi „fitness” te gândești doar la sala de sport și la abonamentul acela pe care îl folosești mult prea rar, să știi că de data asta Fitness se referă la altceva. Se referă la potrivirea candidatului pentru postul tău – practic, al șaselea simț de care povesteam mai sus, transpus prin inteligență artificială în recrutarea online. 

„Munca unui recrutor e mai dificilă decât vor să admită unii. Desigur, în timp, pe măsură ce aduni ani de experiență, prinzi o viteză uimitoare în a analiza CV-uri și în a recruta oameni. Dar în momentul în care ai sute de CV-uri și prea puține perechi de ochi care să le scaneze, știi că ai o problemă. Dar acum ai și soluția, odată cu sortarea Candidate Fitness,” povestește Bogdan Badea, CEO eJobs. 

Cum funcționează?

Din perspectiva recrutorilor care caută candidați pe eJobs.ro, sortarea Candidate Fitness e simplă. Intri în contul tău de companie, selectezi anunțul care te interesează (din cele publicate de tine) și vezi lista de aplicanți, gata sortați în ordinea relevanței lor. Mai departe, tot ce trebuie să faci este să le citești/scanezi CV-urile în ordinea în care îți apar și să programezi interviurile.

În spatele sistemului, însă, e un algoritm complex creat de echipa de Machine Learning Development din cadrul eJobs România. Această ecuație ia în calcul gradul de similitudine dintre aplicanți și anunțul de angajare, urmărind experiențele anterioare ale candidaților, timpul petrecut lucrând la fiecare job, abilitățile acestora, limbile străine cunoscute și alte informații relevante pe care le compară cu cerințele anunțului tău. Totul ca tu să vezi, din prima, cei mai potriviți candidați pentru posturile tale, fără să cauți candidatul ideal prin sute de CV-uri. 

Eu am încercat și chiar funcționează.

Felicitări, ejobs, pentru toate ideile creative pe care le aveți de fiecare dată.

Informații preluate de pe site-ul: https://www.wearehr.ro/candidate-fitness

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: