De la 1 martie brașovenii nu vor mai sta ore întregi la coadă la buletine. Programări online și la serviciul permise și înmatriculări.

Vesti bune din partea primăriei Brasov.

2017-02-28_19h00_08

Programările pentru depunerea documentelor necesare obținerii sau schimbării actelor de identitate, precum și pentru viza de reședință, pot fi făcute și on-line, prin intermediul portalului www.brasovcity.ro, începând din 1 martie 2017.
Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor pune acest instrument la dispoziția cetățenilor în speranța că va reduce numărul solicitanților care așteaptă ore în șir, încă de dinaintea începerii programului cu publicul, pentru a depune dosarele necesare obținerii actelor.
Aplicația integrată în portalul www.brasovcity.ro poate fi accesată direct din portal, prin apăsarea butonului ˝Programare online depunere cerere eliberare acte de identitate˝ din dreapta paginii principale sau urmând link-ul https://extranet.brasovcity.ro/EvidentaPers…/Programare.aspx.
Solicitantul trebuie să citească Regulamentul de programare online și să completeze datele cerute de aplicatie: data și ora programării, numele și prenumele, CNP-ul, numărul de telefon și e-mailul, (foto Pasul 1).
De asemenea, pagina conține și butonul ˝INFORMAȚII UTILE˝, de unde cetățeanul poate obține date și formulare specifice fiecărei proceduri pe care dorește să o urmeze în privința eliberării actelor de identitate, inclusiv să trimită un mesaj SPCLEP, dacă este înregistrat în portal cu nume de utilizator și parolă.
Odată completate aceste date, acceptate condițiile de utilizare a aplicației și după apăsarea butonului ˝CONFIRMA PROGRAMAREA˝, aplicația returnează un mesaj de confirmare (foto Pasul 2), cu optiunile de printare a detaliilor rezervării sau a cererii tip pentru eliberarea actului de identitate.
Concomitent, sistemul trimite un e-mail solicitantului (foto Pasul 3), care conține datele programării și un COD DE ACCES pe baza căruia se poate reaminti/modifica sau anula programarea (pagina in care se poate introduce codul este tot la adresa https://extranet.brasovcity.ro/EvidentaPers…/Programare.aspx, butonul AUTENTIFICARE APLICANT – foto Pasul 4). Codul de acces este generat la fiecare programare nouă și expiră la împlinirea datei și orei programării sau la anularea programării.
Potrivit șefului Serviciului Evidența Persoanelor din cadrul SPCLEP Brașov, Carmen Șchiopu, programările realizate on-line sunt procesate și de aparatul care eliberează bonuri de ordine în incinta SPCLEP, astfel încât aparatul nu va emite bonuri de ordine la data exactă (ziuă, oră) ocupată de o programare on-line, însă nu va elibera bon de ordine pentru persoanele programate on-line. De asemenea, numărul bonurilor de ordine disponibile fizic va scădea în funcție de numărul programărilor on-line.
În fiecare zi, va fi afișată la intrarea pentru public o listă a programărilor on-line din ziua respectivă. De asemenea, prin sistemul audio din interiorul Serviciului Evidența Persoanelor, cei programați on-line vor fi invitați pentru a ajunge la ghișeu. Dacă persoana chemată nu se află în sala de așteptare,va pierde dreptul de a ajunge la ghișeu, până la o nouă programare (fie on-line, fie pe bază de bon de ordine).
Este recomandat ca fie prin intermediul unei foi tipărite, fie prin intermediul unui dispozitiv mobil, dovada programării să fie accesibilă, pentru a se evita tensiunile cu persoanele care preferă bonurile de ordine.
˝Sperăm ca această metodă să descongestioneze ghișeele și să reducă aglomerația și timpii de așteptare, iar oamenii să nu mai fie nevoiți să stea la coadă. Acest sistem este deocamdată experimental. Pe viitor, dacă va fi nevoie, vom achiziționa aparatură mai complexă, care să permită eliberarea de bonuri de ordine și pentru persoanele programate on-line˝, a declarat Carmen Șchiopu.
Vor exista timpi de așteptare și pentru persoanele programate on-line, dar reprezentanții SPCLEP speră ca acești timpi să fie cât mai scurți, iar pe parcursul aplicării noii variante, tot mai puțini oameni să stea la coadă.
Potrivit datelor SPCLEP, serviciul procesează zilnic, în medie, aproximativ 140-150 de solicitări legate de evidența persoanlor (cărți de identitate, cărți de identitate provizorii, vize de reședință etc). Într-o lună normală, se procesează aproxiamtiv 2.500 de dosare lunar, însă există și perioade mult mai aglomerate. De exemplu, vara, numărul dosarelor depășește 3.300 lunar, din cauza solicitărilor venite din partea cetățenilor care lucrează în străinătate. Luni foarte aglomerate, din cauza solicitărilor de viză de reședință, sunt și lunile februarie și octombrie.

Regulamentul de programare online:
1.Înainte de programare vă rugăm să verificaţi informaţiile generale şi lista actelor necesare depunerii actelor de identitate
2. Programarea este netransmisibilă, individuală, corespunzătoare unui singur CNP.
3. O programare şi timpul aferent unei programări sunt alocate unei singure persoane nu unei familii.
4. În cadrul calendarului este permisă efectuarea unei singure rezervări, pentru un CNP, la o anumită dată/oră. Utilizatorul are posibilitatea de a efectua o nouă rezervare doar după ce trece data/ora respectivă.
5. Accesul la biroul de depunere se face conform listei de prezenţă afişate, la intrare, la data şi ora programată. Pentru a nu se decala programările nu se acceptă întârzieri.        6. Neprezentarea la data şi ora programată, neconformitatea datelor din formularul de programare şi lipsa actelor necesare duc la anularea programării.
7. În cazul anulării programării, solicitantul va aplica pentru o nouă programare.
8. În cazul zilelor declarate nelucrătoare anunţate ulterior prin acte normative, solicitanţii vor fi sunaţi şi reprogramaţi telefonic de către Serviciul de Evidenţă a Persoanelor.

sursa [primaria Brasov]

sursa foto cover[dinbrasov.blogspot.ro]

Rămâne de văzut dacă acest sistem va funcționa și cum se vor înțelege la fata locului cei care au programări online cu cei care nu știu de aceasta posibilitate, sau care prefera sa stea la coada.

Vesti bune si pentru soferi

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Braşov a anunțat că, începând cu data de 20 martie, pune la dispoziție o pagină de internet unde se vor pot face programări online pentru efectuarea de înmatriculări şi transcrieri de autovehicule.

Astfel, numărul de dosare de înmatriculare pentru programarea online la SPCPRPCIV Braşov pentru zilele de luni, marţi, miercuri şi joi este de 40 bonuri, iar pentru ziua de vineri de 30 de bonuri.

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Braşov va funcţiona un ghişeu separat pentru programările on-line, unde vor fi soluţionate aceste cereri.

În paralel cu acest sistem va rămâne funcţional şi sistemul ticketing, pentru cei care nu au acces la calculator.

„Iată, că după realizarea sistemului informatic de ticketing implementăm acum o nouă formulă, de această dată on-line. Cu siguranţă, programările on-line vor aduce mari beneficii cetăţenilor Braşovului, prin faptul că vor fi reduse cozile la acest serviciu. De asemenea, un alt plus pentru braşoveni este acela că nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze, realizând cu uşurinţă programarea chiar şi de acasă. Şi pentru funcţionarii de la ghişee acest lucru este un avantaj pentru că îi va ajuta să îşi desfăşoare activitatea în condiţii optime, ţinând cont că pot fi procesate 180 de dosare zilnic”, a declarat prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă, citat de coronapress.ro.

Programarea este gratuită şi netransmisibilă, iar solicitantul este sfătuit ca, înainte de completarea programării, să se asigure că deţine toate actele necesare depunerii cererii.

Informații despre documentele necesare găsiţi pe site-ul http://www.drpciv.ro.

Paşii care trebuie urmaţi pentru programarea on-line la înmatriculări:

* accesarea site-ului http://www.drpciv.ro,

* identificarea în stânga paginii LEGĂTURI UTILE,

* se va accesa pagina numărul 3 unde apare programare on-line ghişeu Braşov şi se va deschide link-ul www.drpciv.ro/rezervarebv/inmatriculare.php.

sursa [newsbv]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: