Joi, 08.12.2016 începe oficial sezonul de schi în Poiana Brașov

 Update: 


current

De mult nu a mai început un sezon atât de timpuriu, cel puțin în ultimii 10 ani din câte îmi aduc eu aminte. Deși nu prea a nins, temperaturile scăzute au permis producerea de zăpadă artificiala.

De joi se schiază în Poiana Braşov

Începând de joi, 08.12, braşovenii şi turiştii pot schia pe domeniul schiabil al municipiului Brașov.

,,Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 80-100 de cm la vârf și 50-60 de cm la bază, cea mai mare parte fiind zăpadă artificială, pentru care s-au utilizat aproximativ 80.000 de m.c. de apă din lacul artificial situat pe platoul Ruia. De joi se va putea schia pe următoarele pârtii: Lupului, partea superioară, Kantzel, Sulinar și Drumul Roșu, până la bază, Bradului și Stadionului. Deocamdată rămân închise pârtiile Ruia, Subteleferic-zona inferioară și Lupului-zona inferioară. În funcţie de condiţiile meteo, se va continua înzăpezirea artificială în partea inferioară a masivului, ” a declarat administratorul public Miklos Gantz.

Sistemul de înzăpezire cu lăncii funcţionează la temperaturi de -4°C, iar tunurile la -2°C.

Pentru înzăpezirea domeniului schiabil s-au utilizat 24 de tunuri și 120 de lăncii, care au produs aproximativ 200.000 de m.c. de zăpadă artificială. În perioada următoare se vor mai adăuga încă 5 tunuri pentru îmbunătățirea sistemului de înzăpezire artificială.

Pentru amenajarea pârtiilor s-au folosit 4 ratrak-uri.

Tot de joi vor fi puse în funcțiune și instalațiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă: telegondola, telescaun Ruia și teleschiurile Bradul și Stadionului.

Sorin Toarcea

Purtător de cuvânt al Primăriei Braşov

DECALOGUL SCHIORULUI

1. Respectul celuilalt: orice schior trebuie să se comporte astfel, în orice clipă, încât să nu pună pe celălalt de lângă el în pericol.

2. Stăpânirea vitezei şi a comportării: orice schior trebuie să-şi adapteze viteza de alunecare şi comportamentul adecvat propriei sale capacităţi fizice şi tehnice.

3. Stăpânirea direcţiei: schiorul din deal, a cărui poziţie este dominantă, trebuie să-şi aleagă în aşa fel traseul şi să prevadă o direcţie de cădere care să asigure siguranţa schiorului din vale.

4. Depăşirea: schiorul poate sa efectueze o depăşire liberă în deal, vale, stânga, dreapta, atâta timp cât schiorul care depăşeşte ţine seama de evoluţia schiorului depăşit şi păstrează o distanţă de siguranţă suficientă în raport cu el.

5. Încrucişarea şi traversarea: schiorul care traversează o pârtie sau un teren de şcoală trebuie să se asigure, menţinând controlul vizual spre deal şi vale, luând-şi precauţiunile necesare preîntampinării unui accident pentru el şi pentru alţii.

6. Staţionarea: schiorul trebuie să evite să se oprească şi numai în cazuri de absolută necesitate în pasajele lipsite de vizibilitate. În caz de căzătură, trebuie să degajeze rapid pârtia.

7. Urcarea: pe schiuri sau cu piciorul trebuie să se facă folosind marginea pârtiei.

8. Respectarea semnalizării: oricine trebuie să respecte semnele internaţionale de semnalizare instalate pe pârtie, indiferent de gradul sau de pregătire sportivă, vârsta etc.

9. Respectarea naturii pârtiei: a schia rapid pe o pârtie rezervată începătorilor constituie o greşeală, ca şi aventurarea schiorului începător pe o pârtie dificilă.

10. În caz de accident: orice schior sau persoană aflată pe pârtie trebuie să dea ajutor în caz de accident.

Sursa Primăria Brașov

Foto cover: Casa Craita

Tarife și puncte anulate15271873_1191417724269142_7606758984719040360_o15250669_1191418087602439_5350637658070118565_o

Miercurea trecută, de sfântul Andrei am fost să mă conving de starea amenajării pârtiilor. Încă de atunci se putea ajunge aproape până jos pe drumul roșu, fără mari dificultăți. Mai jos sunt câteva poze si o filmare, făcute de mine.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ultimele noutăți, de la „fața locului” le puteți afla de pe forumul Skivirus, de la cei care au fost deja și cunosc situația.

Până joi, când va începe „distracția”, rămâne sa ne delectăm cu imaginile de pe webcam-urile prezente pe pârtii.

Listă webcam:

Flashnet

Lupului

Drumul Rosu

Bradul

Postavarul

Panorama

Update:

Primăria Municipiului Braşov: Pentru recuperarea (si folosirea) punctelor ramase pe cartelele de anul trecut trebuie sa inregistrati o solicitare la Serviciul Contabilitate al Primariei Brasov, care sa contina datele dvs de identificare si descrierea cartelei (tip) si care poate fi depusa la CIC Brasov (sediul primariei) sau pe mail la adresa contab@brasovcity.ro. Odata depusa cererea de reutilizare a punctelor ramase, incepand de saptamana viitoare puteti merge la casieria de la telecabina Capra neagra, cu buletinul de identitate, si cartela, pentru verificare si reactivare. Sezon frumos!

 

 Update 2:

„Buna ziua!

 

Prelungirea valabilitatii cartelelor de schi din sezonul 2015-2016 poate fi efectuata incepand de miercuri 14.12.2016 la casieria Ana Hotels Sport Poiana Brasov.

Va rugam sa aveti la dvs actul de identitate si cartelele de schi

 

Va multumim.

 

Serviciul Financiar Contabilitate

Municipiul Brasov”

 

2 gânduri despre „Joi, 08.12.2016 începe oficial sezonul de schi în Poiana Brașov

Adăugă-le pe ale tale

 1. A urmat cineva procedura pentru recuperarea (si folosirea) punctelor ramase pe cartelele de anul trecut? are niste sfaturi sau o descriere mai detaliata a pasilor? Multumesc anticipat!

  Apreciat de 1 persoană

  1. „Buna ziua!

   Prelungirea valabilitatii cartelelor de schi din sezonul 2015-2016 poate fi efectuata incepand de miercuri 14.12.2016 la casieria Ana Hotels Sport Poiana Brasov.
   Va rugam sa aveti la dvs actul de identitate si cartelele de schi

   Va multumim.

   Serviciul Financiar Contabilitate
   Municipiul Brasov”

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: