Uleiul de cocos. Tot ce trebuie să știi despre acest ingredient minune.

Iarna este anotimpul mâinilor și al buzelor uscate. Din fericire pentru noi, există remedii, chiar simple și naturale de care cu siguranță ați mai auzit. Până să vă menționez aceste remedii, întrebarea este următoarea: ați auzit vreodată de uleiul de cocos? Dacă da, știți la ce se întrebuințează acesta? De multe ori se întâmplă să întâlnesc oameni interesați să afle la ce este utilizat uleiul de cocos și, mai ales, ce efecte benefice are asupra organismului nostru. Este destul de complicat să știi că, de fapt, uleiul de cocos este atât de important, însă oamenii nu sunt foarte informați în legătură cu acesta și îl evită. Ca idee de reținut:

Uleiul din nucă de cocos distruge 90% din celulele cancerului de colon!

Beneficiile aduse organismului sunt imense. Consumul de ulei de nucă de cocos favorizează digestia și împiedică depunerea grăsimilor – foarte util în curele de slăbire; tratează ulcerul cauzat de bacteria Helicobacter Pyroli datorită proprietăților anti bacteriene și antifungice ale acidului lauric; echilibrează nivelul colesterolului în organism.

Conţine cu 10% mai puţine calorii faţă de alte grăsimi vegetale şi mai mult, acest ulei este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate, aproape 90% din acizii graşi din uleiul de cocos fiind saturaţi. Acizii graşi pot avea efecte terapeutice asupra tulburărilor cerebrale, precum epilepsie şi Alzheimer.

s604x0_ulei_cocos_3

UTILIZĂRI:

  • la gătit
  • adăugare în mâncare sau băutură pentru energie
  • adăugat în cafea pentru o textură cremoasă
  • pe piele ca loțiune de bază
  • în antiperspirante homemade
  • in locul pastei de dinți, pentru remineralizare
  • pentru a sprijini funcția tiroidei

În cosmetică:

  • Spală faţa mai bine decât un săpun, mulţumită capacităţilor antimicrobiene ale acidului lauric. Îl puteţi încorpora într-o reţetă de săpun făcut în casă.
  • Curăţă foarte bine dinţii, dacă este adăugat într-o reţetă de pastă de dinţi preparată în casă, cu ulei vegetal de mentă şi praf de copt.
  • Bun pentru un masaj care catifelează pielea, nu doar a bebeluşilor.
  • Tratează vergeturile rămase după sarcină şi lăuzie sau după pierderea în greutate, dacă este aplicat local, cu masaj pe zonele afectate.
  • Este un bun hidratant şi calmant pentru pielea arsă de soare.

În bucatarie:

Uleiul de cocos este rezistent la temperaturi ridicate şi nu se oxideaza uşor. Punctul de ardere este la 180 grade Celsius.

Prin urmare, el poate substitui cu succes la gătit şi la prăjit untul, margarina şi alte uleiuri sau grăsimi. Se poate adăuga în prăjituri, în salate, chiar şi în ceai sau lapte, deoarece creşte absorbţia fitonutrienţilor şi antioxidanţilor.

  • Se poate consuma simplu, tartinat pe o felie de pâine sau ca şi superaliment (1-2 linguriţe pe zi).
  • Înlocuieşte cu succes energizantele sintetice pentru sportivi.
  • Adăugat în shake-urile proteice sau în smoothies, creşte absorbţia proteinelor, vitaminelor şi nutrienţilor.
  • Potrivit pentru prepararea batoanelor nutritive, proteice şi energizante sau a gustărilor sănătoase dintre mese.
  • O băutură nutritivă pe bază de ulei de nucă de cocos poate fi şi un bun sirop de tuse, expectorant, sau contra durerilor de gât.

Recomandarea de astăzi:  uleiul de cocos de la Niavis care hidratează pielea și previne apariția ridurilor. 

niavis-ulei-de-cocos-extra-virgin-ecologic-bio-250g-35545

Alte produse VEGIS puteți vizualiza aici.

[sursa: vegis]

3 gânduri despre „Uleiul de cocos. Tot ce trebuie să știi despre acest ingredient minune.

  1. Eu il folosesc ca masca de par in combinatie cu uleiul de ricin si uleiul de avocado (parti egale din fiecare amestecate). Ajuta la cresterea parului, repara varfurile despicate, nu se mai incurca si lasa parul catifelat si stralucitor! E genial!

    Apreciat de 1 persoană

      1. Pai nu imi amintesc exact producatorii, dar am luat uleiurile a cate 30 ml de la o farmacie naturista. Banuiesc ca se gasesc in orice farmacie naturista. Le-am combinat intr-un recipient cu pulverizator (uleiul de cocos, fiind solid, trebuie incalzit inainte). Aplic masca pe parul uscat cu cateva ore inainte(2-3 ore) si tin un prosop cald pe cap pana la dus. Dupa… spalare cu samponul obisnuit (samponare de 2-3 ori sa iasa bine uleiul din par). Dupa ce se usuca parul deja observi ca e mai catifelat. Gasesc foarte utila masca. Eu am si psoriazis a carui simptome se accentueaza mult cand sunt stresata si am observat o oarecare ameliorare.

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s