Virusul ZIKA și refuzul Simonei Halep de a juca la Rio

Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.
După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.
Știu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important și regret cu adevărat circumstanțele. Sper ca și Comitetul Olimpic și Sportiv Român și românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanților, în special delegației noastre.
Voi continua să joc și să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, așa cum fac și acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open.  Simona Halep

Acestea sunt cuvintele Simonei Halep după o bună cercetare a subiectului ZIKA. Practic, după ce a anunțat în presă refuzul de a participa la Jocurile Olimpice, oamenii au început să-i critice alegerea însă, până la urmă, cei care comentează știu în ce constă acest virus?

Se spune că acest virus ZIKA este prezent în Africa, în cele două Americi, în Asia și Pacific. Acesta a fost identificat prima dată în Uganda  (E-ul Africii), la maimuțe iar ulterior a fost identificat la om în Tanzania și nu numai.

Și până la urmă…ce este acest virus?

Adulții infectați cu virusul ZIKA au simptomele unei gripe, iar bebelușii femeilor infectate în timpul sarcinii pot suferi de microencefalie și se pot naște cu creierul mai mic.

5784b334682ccf6b5b2cf4ac 

Cele mai multe complicații apar, în mod special, la femeile însărcinate și la nou-născuți. Organizația Mondială a Sănătății afirmă faptul că virusul ZIKA poate provoca microcefalie la bebeluși care poate afecta inteligența și speranța de viață. 

Virusul Zika este transmis la oameni prin mușcătura unui țânțar Aedes infectat. Acești țânțari mușcă cel mai mult în timpul zilei, în mod special dimineața foarte devreme și seara. Tot acești țânțari transmit febra denga, febra galbenă și virusul chikungunya.

5784b354682ccfd55a2cf4ac

Țânțarii Aedes care transmit virusul Zika au activitate maximă în timpul zilei. Măsurile care previn transmiterea prin intermediul ințepăturii de țânțar sunt:

–        Utilizarea substanțelor anti țânțari;

–        Purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și de pantaloni lungi, în special în orele de maximă activitate a țânțarilor Aedes.

–        Plase contra țânțarilor sau aer condiționat în camera unde dorm.

5784b401682ccf6b5b2cf4ad

Organizația Mondială a Sănătății a subliniat că nu există un tratament pentru virusul zika și niciun vaccin. Este foarte important să vă prezentați la medic dacă credeți că e posibil să fiți infectat, precizează și Ministerul Sănătății. [Sursa: digi24]

5784b50b682ccf995b2cf4ac

Voi ce părere aveți despre decizia Simonei Halep? 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: