Unde stochează Google toate datele noastre? Detalii în video.

Pentru a fi cât mai vizibil și transparent, Google a realizat un tur video de 360 de grade al propriei sale baze de date, cu scopul de a le arăta persoanelor interesate cum funcționează platforma pe care mulți dintre noi o folosim – Google Cloud și, mai ales, unde sunt stocate datele sau informațiile furnizate de noi.  

goo.jpg

Aici puteți viziona clipul care durează 8 minute. În video, Sandeep, un dezvoltator al platformei Google Cloud, te duce într-un tur al bazei de date Google din Oregon.

giphy

Acest centru de date confidențiale este extrem de securizat iar angajații sunt obligați să treacă printr-un filtru de scanare biometrică a irisului exact cum se întâmplă în filmele de spionaj. După această etapă, angajații trec printr-o ușă, folosindu-se de o autentificare dublă pentru a avea acces. [sursa: gândul]

giphy (1).gif

Serviciile de stocare în cloud, care îţi permit să păstrezi pe internet documente, poze, muzică sau chiar filme, se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în ţara noastră. Nevoia unui serviciu de stocare online a datelor este generată în special de posibilitatea de a putea accesa rapid un anumit fişier indiferent de calculatorul, laptopul, smartphone-ul sau tableta de pe care te conectezi, cu ajutorul unui browser. 

Utilizarea unui serviciu de stocare a datelor pe internet a devenit o necesitate pentru cei mai mulţi utilizatori iar ofertele au cunoscut, de asemenea, o creştere spectaculoasă în ultima perioadă. Practic, cu excepţia Dropbox, toate serviciile oferă măcar 10 GB în regim gratuit, iar preţurile pentru spaţiul suplimentar sunt accesibile inclusiv pentru utilizatorii din România.

Sunt curioasă ce servicii de stocare în cloud folosești tu și, mai ales, dacă ai plătit pentru a avea acces la o capacitate de stocare mai mare. 

Google a realizat astfel un tur video 360 de grade al bazei sale de date, pentru a arăta curioşilor cum funcţionează platforma Google Cloud. Dacă te-ai întrebat vreodată cum şi unde sunt stocate datele tale, acest video interactiv merită cu siguranţă vizionat.

Clipul de 8 minute poate fi vizionat doar mutând mouse-ul în lateral sau de sus în jos. Pentru a-l vizualiza la cea mai bună calitate, vă recomandăm să vă uitaţi în format 2k (2160p).

http://giphy.com/embed/xThuW6Rs0J46pwXTvq

În video, Sandeep, un dezvoltator al platformei Google Cloud, te duce într-un tur al bazei de date Google din Oregon.

http://giphy.com/embed/3o7WTsdWjZf1vEdGyA

via GIPHY

Centrul de date este extrem de securizat, angajaţii trebuind să treacă printr-un filtru de scanare biometrică a irisului, asemenea unui film de spionaj. Apoi, angajaţii trec printr-o uşă, folosindu-se de o autetificare dublă pentru a avea acces. Nu-ţi vom strica însă experienţa. Uită-te la video complet mai sus. Merită!

 

 

 

2 Comentarii[+] Adauga un comentariu

#1 Hahahaha!28.03.2016 17:33

Dar voi unde credeati ca le tin? Intr-un clasor cu timbre, in sufragerie?

 

#2 Mos In Roata de Rezerva28.03.2016 18:25

@Hahahaha!
in beci, sub forma de stive de placi de pick-up stivuite intre borcanele cu zacusca si alea cu muraturi

 

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: