Oscar 2016: Cum poți urmări în direct festivitatea?

chris-rock-oscar-countdown-770x443
Oscarurile – premiile Academiei Americane de Film-se decernează încă din 1929 și sunt televizate din 1953 încoace. Peste 200 de țări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplătește cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an. Membrii Academiei Americane de Film (peste 6000 de profesioniști ai filmului) își votează preferații cu peste două luni înainte, în mod normal fiecare membru votând filmele din categoria sa de specializare. Procesul este secret, asa cum secrete sunt și rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scena Dolby Theater din Los Angeles.

Procesul de vot pentru desemnarea nominalizărilor începe, de obicei, la sfârșitul lunii decembrie a anului anterior, acestea fiind anunțate la mijlocul lunii ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă televizate, transmisă de la Samuel Goldwyn Theater din Beverly Hills. În timp ce, în cazul anumitor categorii, comitetul de nominalizare este alcătuit exclusiv din specialiști (spre exemplu, propunerile pentru cea mai bună regie pot fi făcute doar de regizori), pentru alte categorii, cum ar fi pentru cel mai bun film străin, nominalizările sunt făcute de comisii mai largi, alcătuite din membri aparținând unor domenii diferite. Toți membrii cu drept de vot participă, însă, la selectarea nominalizărilor pentru cel mai bun film.

12803012_10153848178507254_7470142449540221314_n.jpg

Anul acesta, nominalizările pentru cea de-a 88-a ediție a Premiilor Oscar au fost anunțate la 14 ianuarie, iar prezentatorii conferinței de presă au fost actorul John Krasinski, președintele Academiei Americane de Film, Cheryl Boone Isaacs și Guillermo del Toro și Ang Lee.

 

În această noapte va avea loc Gala de decernare a Premiilor Oscar. Până la ora 1 (29.02.2016), când veţi putea urmări în direct interviurile de pe covorul roşu din faţa Teatrului Dolby din Hollywood şi apoi spectacolul de decernare (transmise de Digi24 şi Digi Film), vom trece în revistă principalele nominalizări şi favoriţii categoriilor (toate nominalizările la http://agenda.liternet.ro/…/Nominalizarile-pentru-premiile-…).

La categoria: „Cel mai bun actor într-un rol principal” au intrat în competiţie:

  • Bryan Cranston pentru Trumbo
  • Matt Damon pentru The Martian 
  • Leonardo DiCaprio pentru The Revenant .
  • Michael Fassbender pentru Steve Jobs 
  • Eddie Redmayne pentru The Danish Girl

How_to_watch_the_Oscars_2016_nominations_live.jpg

Dintre toate consideraţiile pe marginea alegerii câştigătorului, cea mai plastică îi aparţine, de departe, lui Richard Brody (The New Yorker): „Bineînţeles că Leonardo DiCaprio va câștiga premiul pentru Cel mai bun actor, pentru „The Revenant”: a mâncat ficat crud.

Asta ar trebui să devină noua lozincă pentru a face orice este nevoie, a depune orice efort, a îndura orice […]. Ce are a face mâncatul ficatului cu actoria rămâne de văzut – cu siguranță nu se vede în film, în ciuda măiestriei formidabile a lui DiCaprio.”

[Sursa: liternet/agerpres]

Aici aveți toate nominalizările făcute: 

Chiar dacă acest eveniment este noaptea, târziu, merită vizionat așa că vizionare plăcută! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: