Mi-am cumpărat un router wireless portabil 3G/4G cu baterie internă. Review complet.

Luna trecută mi-am cumpărat un Router Wireless Tenda 4G300, 3G/4G, 300Mbps, portabil  produs de Tenda.

20160120_231131

Nu am scris despre el pentru că am vrut mai întâi să îl testez. L-am cumpărat cu scopul de a-l folosi ca hotspot portabil cu un stick de internet de la Digi. Am testat două modele diferite de stick de date de la Digi, ambele s-au comportat la fel de bine, conexiunea se realizează automat în 15-30 de secunde, fără a fi nevoie de nici o setare în prealabil.

20160120_230428

Routerul este prevăzut și cu un port Ethernet pentru conexiuni pe cablu. Încorporat există un acumulator de 2600 mAh ce poate fi folosit pentru a reîncărca tableta sau smartphone-ul. Folosit cu stick de la RDS, are o autonomie de aproape 6 ore, timp în care nu s-a deconectat niciodată singur, fiind în permanență conectate la el 4-5 dispozitive mobile.

M-a surprins faptul că are toate funcțiile unui router obișnuit (DMZ, Port forwarding, uPnP, DDNS), iar semnalul este destul de puternic pentru un router atât de mic.

Îți arată traficul total și din sesiunea curentă, viteza de descărcare / încărcare și traficul lunar pe care l-ai făcut (pe ultimele 2 luni);

Are două porturi USB, unul pentru încărcarea lui și unul pentru a da curent altor dispozitive sau pentru stickul de date.

Pentru a-l configura, conectați la un laptop/calculator cablul din pachet și introduceți adresa de pe spatele lui în Internet Explorer (preferabil). Utilizator: admin , parola: admin.

Are 3 moduri de operare:

 1. 3G/4G – cu un stick de date compatibil (lista modemurilor compatibile aici http://www.tendacn.com/ro/product/4G300.html)
 2. DHCP, PPPoE or Static IP Internet Connection
 3. WISP – extinde raza de acțiune a unui alt router

Culoarea ledurilor:
Rosu: descarcat aproape complet
Verde deschis: Incarcat aproape complet
Verde inchis: Se incarca
Albastru: Incarcat complet

Exista și varianta de Router Wireless Tenda 4G301 cu bateria externa de 5200 mAh, care vad ca are o reducere buna, de 15%

E foarte bun pentru a fi folosit în mașină, cu Waze, ca sa nu iți descarci bateria telefonului într-un timp ridicol de mic, având și 3G-ul și GPS-ul pornit. La fel și pentru călătorii, în tren, pentru laptop, în vacante, etc.

L-am testat pe tren, pe ruta Brașov – București, în zonele unde nu exista semnal se deconectează, iar apoi când revine semnalul se reconectează automat de fiecare data.

Eu sunt mulțumit de ceea ce poate, raportul preț/ calitate fiind foarte bun în opinia mea.

O sa spuneți ca Tenda e o marca foarte proasta, și nu va contrazic, dar în cazul de fata, acest router nu are competiție, și se descurca si foarte bine pe deasupra.

Dacă nu sunteți fani Tenda, exista și o alternativă de la TP-Link, Router Wireless N TP-LINK TL-MR3020, 3G, portabil, foarte bun din review-uri, dar are nevoie de alimentare externa în permanenta, și nu este 4G.

3 gânduri despre „Mi-am cumpărat un router wireless portabil 3G/4G cu baterie internă. Review complet.

Adăugă-le pe ale tale

 1. Buna,

  Ai idee ce suprafata acopera? ma intereseaza sa il folosesc la o tura cu prietenii pe biciclete – avem nevoie sa fim toti conectati la acelasi wifi pentru a comunica fara 3G.

  Mersi,
  Mihai

  Apreciază

  1. Salut, eu sunt mulțumit de aria de acoperire a routerului, e foarte decenta avand in vedere ca nu are antene. In aer liber nu ar trebui sa ai probleme la cateva zeci de metri.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: