Gala premiilor Oscar 2016. Care sunt favoriții?

Oscarurile-premiile Academiei Americane de Film-se decernează încă din 1929 și sunt televizate din 1953 încoace. Peste 200 de țări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplătește cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an. Membrii Academiei Americane de Film (peste 6000 de profesioniști ai filmului) își votează preferații cu peste două luni înainte, în mod normal fiecare membru votând filmele din categoria sa de specializare. Procesul este secret, asa cum secrete sunt și rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scena Dolby Theater din Los Angeles.
 

Cele mai importante figuri ale cinematografiei internaționale se vor afla, pe 28 februarie, pe covorul roșu din fața Dolby Theatre din Hollywood. Acesta găzduiește cea   de-a 88-a ediție a celor mai importante premii ale industriei filmului, Oscarurile. Digi Film și Digi24 au onoarea de a aduce pe micul ecran, în exclusivitate în România, cea mai urmărita gală de premiere de pe planetă. Oscarurile din acest an, prezentate de Chris Rock, vor paria pe strălucire, emoție și surprize multe.

Joi,14 ianuarie, la 15:30, Digi24 și Digi Film difuzează, în direct de la Los Angeles, poate cel mai așteptat moment al acestui debut de an de la Hollywood: anunțarea nominalizărilor. Dacă în anii trecuți existau încă dinainte de acest moment favoriți, 2016 e destul de sărac la categoria supoziții. Excepție fac Leonardo Di Caprio, care are un rol magistral în „The Revenant” și speră la primul Oscar din cariera, și „The Spotlight”, filmul care are la baza povestea unei anchete jurnalistice a celor de la Boston Globe ce a provocat un scandal imens în America. Printre pretendenții la diverse categorii s-ar putea afla si „Mad Max: Fury Road”, „The Big Short” sau „The Martian”.

Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediție, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. Sosirea vedetelor pe covorul roșu, predicțiile specialiștilor și Gala prezentata de Chris Rock sunt, LIVE, pe Digi24 și Digi Film, de la ora 01:20 noaptea și până în jurul orei 6 dimineața, ora României. Oana Zamfir și invitații ei vor comenta cele mai importante momente ale serii, din studioul Digi24. De altfel, postul de televiziune va difuza, în jurnalele de știri, o serie de materiale dedicate ediției din acest an a premiilor Oscar.
[Sursa digicare]

 
Personal, eu aștept cu nerăbdare sa vizionez „The Revenant”, premiera fiind mâine la Cityplex. „The Revenant”, de Alejandro González Iñárritu, şi „The Martian”, de Ridley Scott, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 73-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.
 
 
Voi care credeți ca vor fi premianții?
 
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: