Poți să devii mai sănătos după ce renunți la fumat? Da, este posibil!

lasat-fumat-cover-1

Dacă ești fumător și îți dorești cu interes să scapi de acest viciu, sigur te va interesa ce urmează să scriu. Știu că multe dintre aceste persoane fac tot posibilul să renunțe la acest drog, însă, voința și alte motive personale, le împiedică în a-și continua viața într-un stil normal. De multe ori ne întrebăm, chiar și ca nefumători, ce schimbări pot apărea în viața și organismul unui fumător imediat ce a renunțat la fumat.

Ei bine, speciaiștii recomandă ca tot acest proces să fie unul corect, clar, benefic pentru victimă și care să genereze rezultate optime. Este de la sine înțeles faptul că orice fumător care renunță la fumat, se întreabă în cât timp  revine cu funcția respiratorie la un stadiu normal…și care sunt urmările acestei decizii. Este foarte corect să te întrebi acest lucru, pentru că astfel vei preveni foarte rapid consecințele, vei ști ce anume se va întâmpla și nu va fi nicio surpriză. 

Specialiștii spun faptul că ei au o grilă extrem de complexă asupra urmărilor după ce persoana x renunță la fumat. De exemplu:

  • dacă astăzi renunți la fumat, în următoarele 48-72h îți vei recăpăta mirosul.
  • halena sau aerul care iese din plămâni prin expirație, dispare în 24 de ore.
  • riscul de infarct miocardic se diminuează.
  • după 20 de minute presiunea sângelui și pulsul revin la normal.
  • circulația periferică se îmbunătățește semnificativ.
  • după o zi tot monoxidul de carbon a fost eliminat din organism, iar plamânii încep să elimine mucusul și mizeria acumulate.
  • după două zile simțul olfactiv și cel gustativ se îmbunătățesc.

cum-sa-te-lasi-de-fumat-2

De asemenea, riscul de cancer pulmonar este după 15 ani apropiat de riscul unui om care nu a fumat, de aici reieșind faptul că toate acest consecințe există și înainte, dar și după ce individul renunță la fumat. 

În cazul persoanelor care suferă de bronșită și întrerup fumatul, durata acestora de supraviețuire se prelungește mult mai mult decât dacă va continua să fumeze după ce a aflat faptul că este bolnav. Aici este un grad mai mare de nesiguranță, iar cel mai bine ar fi să renunți cât de repede posibil.

Este un lucru foarte adevărat faptul că dacă renunți la fumat organismul își revine, însă tot acest proces are o lungă durată, deoarece este vorba de ani în care s-a consumat unul dintre cele mai nocive obiceiuri, fumatul. 

Metode ajutatoare pentru renunțarea la fumat:
– medicația.
– activarea în cadrul unor programe și asociații anti-fumat.
– comunicarea permanentă cu medicul și terapeutul.

Poți să renunți la fumat și să te reapuci de mai multe ori până reușești acest lucru definitiv. Majoritatea persoanelor fumătoare au multe tentative înainte de a reuși să scape pentru totdeauna de acest obicei. Important este să nu te oprești, ci să continui să încerci. [sursa oanacuzino]

Mult succes și ai încredere în tine! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: