Nu vă pierdeți speranța, români de pretutindeni! Acasă este casa voastră!

goodbye-for-now

Viața este grea, oameni buni, mai ales când ești nevoit să pleci de acasă, din propriul confort, într-o altă țară, departe de familie, de prieteni, de locurile dragi. Nu este o situație roz, ci o situație arhi-cunoscută în România, faptul că nu avem posibilități prea mari să muncim, să ne dezvoltăm și să nu ducem grija zilei de mâine. E adevărat, este studiat și dovedit faptul că unul din cinci români este sărac și când spun sărac, spun la modul autentic. Aceasta reprezintă viața grea pe care românii o trăiesc zi de zi și să nu-mi spuneți că nu am dreptate, pentru că am exemple cu miile. Eu sunt dezamăgită că nu pot face nimic în acest sens și nu sunt genul acela de persoană care spune: cei de sus sunt cei mai importanți, noi, cei din clasa de mijloc sau de jos, nu avem nicio influență. Chiar aș face ceva, dar nu toată lumea are deschiderea aceasta și este greu de unul singur. 

Astăzi vă scriu despre românii din străinătate deoarece sunt sărbătorile, iar ei, sunt la mii de kilometri distanță de casă, muncesc, plâng, suferă și dorința lor cea mai mare este să aibă o situație financiară decentă, astfel încât să se întoarcă acasă cât mai repede. Este extraordinar de greu să vezi un copil plângând din cauza faptului că nu este lângă părinții lui de sărbători, dar se bucură săracul, când ei vin acasă cu multe jucării. Toată fericirea durează doar cât stau părinții acasă, apoi…se așterne tristețea, liniștea. 

Până și președintele Iohannis a avut o reacție la această problemă:

Nașterea Domnului este sărbătoarea pe care cu toții o așteptăm cu bucurie pentru a fi împreună cu familia. Cu atât mai mult, în acest momente suntem datori să ni-i amintim pe cei neajutorați, pe cei singuri. Un gând special se îndreaptă către voi, românii plecați la muncă în străinătate, care vă petreceți sfintele sărbători departe de casă. Sunt copii care de Crăciun nu stau la masă cu părinții, sunt părinți care simt și mai dureros acum dorul de familia din țară. 
Sunt încrezător că situația României va continua să se îmbunătățească de la an la an, iar cei care sunt obligați să vă câștigați existența peste hotare, veți putea reveni acasă. Crăciun fericit tuturor! 

[sursa: ziare.com]

Mi se pare foarte normal ca reacția să se îndrepte către acești minunați români care fac numeroase sacrificii pentru familiile lor, dar oare situația României chiar se va îmbunătăți de la an la an? Mi-ar plăcea să cred asta, îmi doresc să cred asta, dar mai bine să nu fiu cârcotașă, ci optimistă doar pentru cei dragi. 

Am pentru voi câteva mesaje de la o parte din copiii care nu primesc alinarea părinților mai ales acum de sărbători: 

Dragă Mamă, eu te iubesc şi te rog să nu mă uiţi, chiar dacă eşti departe de mine (…). Eu merg la şcoală şi îmi amintesc cum ar fi să am o mamă ca şi alţi copii. Greu este când copilul de părinţi este departe. Mariana

Dragă tată, au trecut aproape patru ani de când nu ne-am mai văzut. Dar am o poză cu dumneavoastră şi mă uit la ea şi încep să plâng. Am crescut foarte mult de când ai plecat. Dar când o să ne vedem o să ne bucurăm foarte mult. (…) Cu învăţătura merg greu, dar încep să învăţ puţin mai bine, ca să trec în clasa a IV-a. Oriana

Dragii mei părinţi, să ştiţi că eu sunt foarte cuminte, dacă nu mă credeţi puteţi să o întrebaţi pe bunica. Eu vă iubesc foarte mult. Bunica vrea să veniţi acasă cât mai repede pentru că ea nu mai face faţă cu noi trei, cu mine, cu Amira şi cu Danut, să ştiţi că şi ei vă iubesc foarte mult. Cu drag, fiul vostru iubit, Alin.

Cel mai greu îmi este seara când nici eu, nici fratele meu nu putem adormi fără voi. Câteodată iau cartea cu poveşti şi mai citesc ceva, dar nu pot că încep să plâng şi atunci se porneşte şi fratele meu, aşa că mă abţin. Îţi mulţumesc pentru pachet. Să ştii că în grădină am făcut un strat pentru tine şi unul pentru tata. Vă aşteptăm cu mult dor şi nerăbdare, Carmen. 

[sursa: causes.com]

Aceste mesaje reprezintă dovada vie a faptului că toți copiii care trec prin această situație, suferă, dragii de ei, dar nu au încotro. Într-adevăr, își alină dorul cu prietenii lor, afară, cu jucăriile, dar oare poate vreodată cineva sau ceva să înlocuiască vorba dulce a mamei și puterea tatălui care te ajută cu tot ce ai nevoie când afară copiii sunt răi cu tine? NU!

Părinții sunt cele mai importante ființe de pe Pământ și trebuie să îi apreciem pentru orice fac pentru noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s