Salvează viața copilului tău! O campanie de informare cu un puternic impact emoțional.

amend_children_1.jpgAstăzi am avut șansa de a vedea o reclamă corect realizată, care mi-a atras atenția și m-a determinat să meditez asupra acțiunilor mele din copilărie, cât și asupra celor care sunt mai defavorizați și nu-și permit o viață decentă care să le asigure siguranță. Această campanie mi-a plăcut la nebunie, nu datorită creativității autorului, ci asupra obiectivității și familiarității de care dă dovadă. Este un mesaj care se adresează tuturor oamenilor, deoarece acesta ne vizează zi de zi, ne motivează să fim precauți și să învățăm copiii de lângă noi cele mai importante reguli pentru a supraviețui într-o astfel de lume haotică. 

Această modalitate de a evidenția greutățile copiilor fără resurse financiare, fără posibilitățile părinților de a-i ajuta, m-a emoționat și m-a făcut să mă gândesc toată ziua la ei. Aceasta este lumea în care trăim, în care trebuie să învățăm să supraviețuim, să ne ajutăm apropiații etc. Această campanie mi-a trezit interesul foarte mult deoarece are un impact destul de mare asupra publicului iar acesta este un lucru bun deoarece ne face să conștientizăm cât de importantă este viața, în general, și viața copiilor care își doresc să crească deștepți, să învețe, să meargă la școală, dar, din cauza condițiilor externe, dorința lor sfârșește în mijlocul șoselei. 

kid_1

Un scurt rezumat direct de la sursă: 

#SaveKidsLives is the worldwide and official campaign coordinated by the UN Global Road Safety Collaboration. It was launched during the Third United Nations Global Road Safety Week and is now calling for Governments worldwide to commit to take action at the Global High Level Conference on Road Safety in Brasilia (17-19 November 2015). The campaign is led by children and calls for urgent action to save lives on the roads around the world.

It does so by: 

  • highlighting the plight of children and the vulnerable on the roads;
  • generating worldwide action to better ensure our safety on the roads, starting with children;
  • calling for strong commitments save lives on the roads in the post-2015 development agenda.

The campaign operates on the principles of the Decade of Action for Road Safety 2011-2020 and is managed by a broad coalition of members from the United Nations Road Safety Collaboration.

[Sursa: savekidslives2015.org]

Chiar dacă această campanie nu este prezentă și în Românica noastră, eu cred că știm ce avem de făcut. Educarea copilului și oferirea informațiilor pertinente reprezintă soluția. Generația aceasta de copii este deșteaptă, învață repede aceste lucruri, le află și la televizor, prin intermediul desenelor animate, dar noi trebuie de fiecare dată să îi atenționăm. Eu nu pot trece cu vedere ilegalitățile din România și cred că acesta este motivul pentru care sunt pro SaveKidsLives campaign. Susțin această inițiativă și vreau s-o dau mai departe către oamenii care pot face ceva în acest sens. Sunt puternic dezamăgită când aflu că un copil este bolnav, dar să știu că a murit din cauza unui accident…mi se pare exagerat de multă durere.

Dacă viața ta contează, să crezi faptul că și cel de lângă tine are dreptul la ea. Ajută-l să trăiască, să se bucure de experiențe și să învețe, la rândul lui, ce înseamnă viața și care este importanța ei.

SaveKidsLives – best idea for Romanian future. Keep it real in your mind. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: