O incursiune în istoria cetății Făgăraș

Salut. Am intrat deja în weekend și te anunț că ori de câte ori ai ocazia să pleci de acasă spre locuri frumoase și pline de o istorie în spate, fă-o! Pleacă, vorbește cu prietenii tăi, cu familia, cu rudele, organizați o echipă corectă și porniți spre o nouă aventură. 

De ziua Sfântului Andrei, cea mai bună metodă de a petrece timp frumos, este cea alături de prieteni și de orașele frumoase ale țării noastre.

Noi ne-am gândit la o variantă destul de bună. Am plecat la Sibiu, dar în drumul minunat spre Sibiu cine nu s-ar opri la Făgăraș să viziteze cetatea? Noi am fost. Tu te-ai gândit vreodată că pe lângă cetatea din Brașov, există multe alte cetăți, mult mai frumoase și interesante? Îți garantez că da, există. Cetatea Făgăraș se numără printre ele. Aceasta simbolizează și garantează faptul că este cea care nu a fost cucerită niciodată. Noi ne-am lăsat efectiv cuceriți de această minunată cetate.

Te anunț că intrarea pentru studenți, pensionari și elevi este de 7lei, iar pentru restul categoriilor, 15lei. O sumă modică pentru ceea ce urmează să vezi acolo. Doar privește pozele și imaginează-ți când ai fost ultima oara la un muzeu, într-un loc în care să meditezi asupra evenimentelor trecute ale strămoșilor noștri…

20151130_142744.jpg

20151130_135253.jpg

Cetatea Făgăraș simbolizează cel mai impunător monument al zonei, iar construcția ei a început la sfârșitul secolului al XIV-lea, continuând astfel până în secolul al XVII-lea, fiind precedată de o fortificație din lemn, înconjurată de un șanț și un val de pământ. 

Această prezentare necesită JavaScript.

În secolul al XVII-lea, transformarile arhitecturale, construcția bastioanelor, modificări stilistice și artistice, amenajarea șanțului, stabilesc forma actuală a cetății. Atunci, cetatea se prezenta ca o adevărată curte princiară, rolul de bază pe care l-a jucat, fiind acela de reședință pentru principii Transilvaniei și soțiile acestora, ca centru administrativ al marelui domn al Făgărașului. 

Asaltata și atacată de nenumărate ori, cetatea Făgărașului, cu un sistem defensiv bine închegat, nu a fost cucerită niciodată, din 1500 și până la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind identificate 15 asedii ale cetății. 

20151130_140157.jpg

Încă de la intrarea în teritoriul cetății am observat foarte mult accent pus pe clădire, atenție la detaliile construcției și, bineînțeles, biserica, aceasta ieșind foarte mult în prim-plan. Ceea ce mi-a plăcut a reprezentat diversitatea obiectelor. Trebuie să-ți specific faptul că în interiorul clădirii există 3 planuri de niveluri.

Această prezentare necesită JavaScript.

Nivelul întâi este format din Turnul Temniță, Turnul Negreu, Scara Secretă, Scara în Spirală etc. Al doilea nivel este format din Scara Secreta, Sala de Mese, Sala Dietei, case, expoziția temporară. Al treilea nivel este format din case și sala tronului. Bineînțeles că există și alte spații pe care nu le-am specificat, însă te invit să le descoperi singur.

Această prezentare necesită JavaScript.

O să-ți atașez câteva amintiri cu care am rămas din frumoasa noastră călătorie. Te invit să te bucuri de aceste poze și să aplici exemplul nostru.

Niciodată nu este prea târziu să vizitezi ceva, important este să ai ideea de moment sau să pleci în neant. A doua variantă întotdeauna iese mai bine și-ți vei aminti mereu cu drag de ea. Când totul este prestabilit, parcă nu mai are aceeași valoare.

20151130_141409.jpg

Ce vreau să-ți mai arat sunt pozele legate de saloanele și dormitoarele celor mai mari ai vremurilor trecute.

Această prezentare necesită JavaScript.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pe viitor îți recomand să faci ceva cu viața ta. Ai nevoie să vezi tot felul de lucruri, ai nevoie să te dezvolți tot mai mult și nu poți face acest lucru doar citind pe internet articole.

Până data viitoare, îți doresc mult succes! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: