Dezvoltare personală sau mercantilism?

Un medic care își înșală bolnavul pentru a păstra rentabilitatea vizitelor sale, un tânăr care se căsătorește doar de dragul averii fetei, un gazetar care își vinde cugetul și condeiul unei anumite publicații – toți aceștia nu se deosebesc de o prostituată, iar banii primiți de aceștia sunt totuna cu tariful acesteia” – Grigor Zohrap

Cât de ipocrit trebuie să fii să spui că nu accept job-ul doar din pricina faptului că nu mă plătești extrem de bine, având în vedere că nu am experiență. Este o situație atât de reală, care cred că se întâmplă zilnic în fiecare din agențiile de recrutare, companii de top etc. Într-o anumită perioadă chiar am întâlnit oameni de genul acesta, iar când i-am intervievat nu mi-a venit să cred cât curaj au să spună aceste lucruri. 

Ok – sunt de acord să ceri o sumă mare de bani, având în spate o serie de argumente puternice care să dovedească faptul că meriți acei bani și ai puterea să lucrezi pentru ei. Nu contest faptul că există oameni foarte pricepuți care merită un salariu mai mare, dar cealaltă categorie, scuze, merită mai mult o discuție cu psihologul sau mentorul care l-a determinat să facă așa ceva. 

Construction-Worker-d.jpg

Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez pentru mine, pentru viitorul meu, pentru dezvoltarea mea personală și profesională. Îți certific faptul că banii nu sunt punctul meu forte, ei există sau lipsesc cu desăvârșire, dar nu reprezintă valoarea ta, mândria ta, faima ta. Reprezintă un lucru infim pentru mine, deoarece știu ce generează aceștia. Ei mă ajută să trăiesc  doar din anumite puncte de vedere, dar nu mă ajută la dezvoltare. Da, sunt și ei importanți, pentru că fără ei nu te poți descurca. Nu mă judeca, am zis că avem nevoie de bani, avem nevoie de sprijinul părinților, dar avem nevoie și de contribuția noastră.

Ei bine, îți spun clar că orice vei face de acum înainte, va fi pierderea ta. Nu-mi pasă de lucrurile materiale, poți să ai ultima mașină apărută pe piață, poți să ai nu știu ce frigider cu webcam încorporată (ca să vezi cine  ți-a mâncat felia de tiramisu la 2 dimineață – George Buhnici), sau alte lucruri care reprezintă doar o afacere pe termen mediu sau lung, dar niciodată o afacere pentru tine, pentru a-ți dezvolta noi abilități, noi cunoștințe.

Nu-mi place concepția actuală.

Nu-mi plac elevii, studenții care primesc totul de la părinți, iar ei nu au vreo contribuție vizibilă și se laudă cu ele de parcă le-ar fi cumpărat ei. Am zis că poți primi orice de la părinții tăi, dar apreciază.

Nu-mi plac profesorii care spun să căutăm un loc de muncă bine plătit și să ne cerem drepturile aruncând în fața angajatorilor toate diplomele obținute chiar și la evenimentele caritabile. Ok, avem diplome, dar practica unde este? 

Nu-mi plac persoanele interesate doar de latura financiară, fără pic de recunoștință sau interes pentru propria persoană. Ok, sunt interesată de bani, dar de mine cine se interesează? Trebuie să existe un echilibru zic.

women-books-students-workstation-studying-fresh-new-hd-wallpaper.jpg

Îmi plac oamenii care au pornit de jos și care s-au zbătut pentru orice leu și au ajuns sus. Ei dovedesc că sunt demni de apreciat, ei demonstrează zilnic prin tot felul de acțiuni, evenimente sau activități, cât au investit în ei și cât de interesați sunt să îi ajute și pe cei care vor să ajungă precum ei.

 • Eu sunt persoana care pornește de jos, indiferent de greutăți
 • Eu sunt omul care muncește pentru fiecare ban corect, cu toată răspunderea și responsabilitatea.
 • Eu sunt omul care vrea o schimbare în România.
 • Eu sunt omul care vrea să se dezvolte mai mult decât să câștige bani și să-i investească într-un mod nepotrivit.  

Sfatul meu este să te maturizezi și să studiezi mai mult despre dezvoltarea personală.  Te ajută, îți garantez! 

Un gând despre „Dezvoltare personală sau mercantilism?

Adăugă-le pe ale tale

 1. Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi. Am dat si eu de fel de fel de persoane care primeau totul de-a gata. Consecinta? Nu mai erau dispusi sa investeasca timp pentru ceva ce le-ar face viata mai frumoasa. Nu se mai puteau concentra pe studiu.
  Intr-o zi poate se vor lumina, dar pana atunci eu ma ocup de propria mea dezvoltare, asa cum pot.
  Un articol frumos, Raluca,

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: