Normalitatea în România?

protest-bucuresti-foto-gandul
Sursa:  Google

Încă resimt stresul și disperarea din perioada în care s-a întâmplat în București marea tragedie. Încă sunt șocată de tot ce am văzut și citit în presă. E tragic, foarte tragic. Cred că dacă trăiam într-o țară normală, toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat, dar vezi tu…corupția, nepăsarea și disperarea după bani, ucid oameni nevinovați.

Când am auzit declarația președintelui: A fost nevoie să moară oameni pentru ca această demisie să se întâmple, mi s-a dovedit încă o dată că pentru ei este mai important interesul de a câștiga mai mult și nu aspectul uman. Este de nedescris ceea ce spun oamenii aceștia, fără pic de rușine, respect și suferință. A trecut tragedia din Colectiv, gata, îl aducem pe Dacian Cioloș și rezolvăm cazul. Când privesc toate nominalizările care au fost aprobate, într-un final, îmi este frică să mă gândesc la ce va urma.

Eu consider că într-o țară normală, politicienii nu ar trebui să se folosească de tragedii și de evenimentele petrecute,  cu scopul de a-și face puțină promovare. E de-a dreptul caraghios și dureros ceea ce se întâmplă.

Într-o țară normală, nimeni nu ar îndrăzni să spună că este vina tinerilor că au murit, ei au vrut să mearga în club, să se distreze și să își facă de cap. De fapt, aceștia erau oameni normali, cu job-uri normale, care doreau și ei, într-o zi de vineri, să se relaxeze puțin.

Suntem tineri, frumoși, liberi și avem posibilitatea să facem lucruri frumoase zilnic. Îmi amintesc că a fost o adevărată revoluție pe rețelele sociale, în legătură cu tragedia din Colectiv. Da, așa se rezolvă problema, trebuie să ne implicăm cu toții și să ne unim. Mă întreb de ce numai la acest eveniment a trebuit să iasă oamenii în stradă. Au fost atâtea cazuri în care doctorii nu și-au făcut treaba, în care au fost arși copii în maternitate, adică multe cazuri grave care, de asemenea, necesitau un mare grad de interes din partea publicului.

Dar știi ce e mai crunt? Faptul că ne-am obișnuit cu toții să închidem ochii, gura, la toate mizeriile care se întâmplă și să răspundem: Părerea mea oricum nu contează, crezi că cei din Parlament vor ține cont de ea? Fii serios, un om normal nu este apreciat și ascultat. Din păcate, acestea sunt cuvintele pe care le tot auzeam înainte, dar văzând tinerii la protest, indiferent de condițiile meteorologice, ridic pălăria și vă transmit faptul că vă apreciez și că sunt în continuare alături de voi.

De fiecare dată când ni se face o nedreptate și nu zicem nimic, dar suntem copleșiți de nervi, când suntem nevoiți să dăm atenții pentru a fi băgați în seamă, când privim la televizor ce spun conducătorii noștri, suntem vinovați pentru că ne complacem în minciună: Lasă că merge și așa.

De data aceasta nu a mers.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: