La mulți ani, studenți de pretutindeni

10333394_881537685195437_7057762069177107421_oDragi studenți, știu că viața noastră nu este chiar atât de roz când suntem plecați de acasă, dar, cu toate acestea, nu este chiar atât de rău. Spre exemplu, eu am venit din Onești, în Brașov și chiar nu regret. Mă bucur zilnic de peisajele Brașovului,  de posibilitățile pe care mi le oferă și ceea ce este mai important, de viața și relația frumoasă alături de Andrei, prietenul meu. Și acasă este bine, pentru că petrec timp frumos cu familia, însă și Brașovul oferă multe lucruri frumoase. Aici am început.

A fost o perioadă de studenție destul de aglomerată cu teme, proiecte, implicări în diverse proiecte, colaborări și multe informații. Eu am urmat specializarea CRP(Comunicare și relații publice), nu PCR. A fost o perioadă interesantă pentru că am avut profesori pregătiți în domeniu și chiar m-au ajutat informațiile primite de la ei. Am avut parte și de profesori pregătiți care, pe lângă partea teoretică, ne-au dat posibilitatea să experimentăm, ceea ce eu apreciez foarte mult. Așa cum spuneam în postările trecute, da, sunt de acord să învăț teoria, dar pe mine cine ma învață cum să practic acel ceva?

Între timp eu am terminat facultatea și urmez masterul de Psihologie a muncii, organizațională și resurse umane, dar consider că la master deja ești într-o fază trecută, mult mai matură, când interesul cade mai mult spre independența financiară. Trecând mai departe, viața de student este frumoasă, provocatoare și uneori în impas. Este frumoasă pentru că nu ai foarte multe griji, este provocatoare pentru că ai un program flexibil uneori , poți apela la profesori să îți ofere sfaturi, idei pentru job-uri, poți vizita tot felul de locații cu legitimația de student, care te ajută foarte mult. De ce este viața de student uneori în impas?

Ei bine, dacă ești student și vrei să devii și salariat  în același timp, îți pui un mare semn de întrebare: oare eu mă voi descurca și cu școala și cu serviciul? Iar de aici pornesc alte întrebări, până ajungi, într-un final, să lucrezi într-o companie, sau în cel mai rău caz, într-un supermarket, timpul este limitat, nu prea mai ajungi la cursuri și continuarea o cunoști deja.

Eu sunt de părere că dacă îți știi traiectoria în viață și știi să îți prioritizezi activitățile și interesele, totul va merge de minune. Pentru că tot este ziua noastră, aș vrea să îți spun cum s-a ajuns ca ziua aceasta să fie sărbătorită tocmai azi.

Se spune că pe 17 noiembrie 1939 , nouă studenți și-au pierdut viața, iar alți peste 1200 au fost trimiși în lagăre de concentrare, după ce au demonstrat în faţa Universităţii din Praga împotriva ocupaţiei naziste din Cehoslovacia şi împotriva uciderii studentului Jan Opletal şi a muncitorului Václav Sedláček, ce participaseră la un miting anti-nazişti.

În 1941, la Consiliul Internaţional al Studenţilor de la Londra, a fost luată decizia ca 17 noiembrie să fie declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor, în memoria studenţilor ucişi sau trimişi în lagăre de concentrare.[RadioCraiova]

Așadar, studenți de pretutindeni, vă doresc un călduros la mulți ani, țineți fruntea sus, studiați, implicați-vă în activități de voluntariat și aveți grijă de voi.

La mulți ani fericiți!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: