Dacă îți place să citești, cu siguranță vei descoperi faptul că și domeniul financiar este unul pe care ar trebui să îl învățăm atât în familie, cât și la școală. Chiar am deschis subiectul la facultatea unde activez și dna profesoară a spus faptul că ar fi fost bine să învățăm despre așa ceva atât la școală, cât și în celelalte cicluri de învățământ, însă, din păcate, unele persoane nu sunt de acord cu acest lucru. Din punctul meu de vedere, de astăzi m-aș apuca de citit cărți numai din domeniul financiar, aș face cursuri astfel încât să devin trainer. Bineînțeles că aș face multe lucruri deoarece domeniul m-a captivat. În urmă cu 4 zile am terminat de citit cartea lui Robert Kiyosaki „Tată bogat, tată sărac”. În timp ce o citeam, mi-am dat seama că lipsa unei educații financiare ne afectează pe termen lung modul cum ne administrăm banii. Nu toată lumea are posibilitatea să învețe așa ceva acasă și, din păcate, sistemul nostru nu permite nici el ca elevii să fie pregătiți pentru vremuri grele.
Robert vorbește în cartea lui despre cei doi tați diferiți pe care i-a avut și, care, fiecare îl învăța lucrurile în moduri diferite. Este un punct destul de important faptul că a avut posibilitatea să aleagă cea mai bună metodă și…a reușit într-un final să fie cel mai bogat om din lume. El ne îndeamnă să muncim ca să învățăm, nu pentru bani. Din punctul meu de vedere, da, are dreptate, banii se pierd, dar ceea ce ai acumulat de-a lungul anilor te va ajuta și se va vedea.
Cartea “Tată bogat, tată sărac” a lui Robert Kiyosaki este creată în jurul educației primite de acesta în copilărie atât de la tatăl său (care promova educația formală oferită de stat), cât și de educația nonformală, cu specific antreprenorial, primită de la tatăl unui prieten, pe care îl considera tatăl lui vitreg, datorită ajutorului necondiționat primit de la acesta.
Această carte este printre primele 3 cărți de educație financiară pe care orice om ar trebui să o citească, iar ideile, cu certitudine, merită introduse și predate în școli.
Robert Kiyosaki: Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este acela că învață să lucreze pentru bani…dar nu învață niciodată să pună banii să acționeze pentru ei.
Vă invit la lectură.
Pe Libris am găsit-o la un preț bun.
Weekend frumos și gândește-te: dacă vrei să deții controlul asupra propriului viitor financiar, citește.
Felicitari pentru initiativa de a avea acest blog!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc foarte mult.
ApreciazăApreciază